Uppdatering december

Skrivet 2017-12-20
Innehåll:
1) Bokning av tvättstugan över internet
2) Nya sopkärl beställda
3) Ovk, obligatorisk ventialtionskontroll, i januari
4) Genomgång av brandskyddet
5)  Fortsatt uppdatering av gårdarna

1) Bokning av tvättstugan över internet

Preliminärt ska möjligheten för att boka sin tvättid över internet installeras i januari. Det innebär att man kommer kunna boka sin tvättstugetid både som man gör idag och över internet. Mer info kommer när det närmar sig installation.


2) Nya sopkärl beställda

Det har under en tid varit problem med sopkärlen då luckorna ofta går sönder. Olika alternativ har jämförts och nya kärl är nu beställda med målsättningen att det både ska bli tryggare och snyggare än dagens lösning med luckor som går sönder.

3) Ovk, obligatorisk ventilationskontroll i januari

En extern firma kommer under januari genomföra en ovk på alla lägenheter i föreningen. Det innebär att de undersöker luftflödet och luftcirkulationen genom lägenheterna och vidtar eventuella åtgärder där det behövs. Man kan välja att antingen vara hemma och öppna för dem eller ge dem nycklarna på morgonen. Ytterligare information om hur detta går till, datum och tider kommer att aviseras här på hemsidan och i trappuppgångarna.


4) Genomgång av brandskyddet

En extern firma kommer under början av nästa år gå igenom fastigheten för att undersöka brandskyddet. Detta gjordes för några år sedan och då uppdaterades bland annat skyltningen i fastigheten. Detta görs för att säkerställa att brandskyddet alltid är uppdaterat. Brandvarnaren i tvättstugan har även förnyats under hösten.


5) Var med och bestäm om nya buskar och blommor

Under sommar och hösten så anlades nya lekplatser och gräsmattor. Arbetet med att förbättra gårdarna kommer att fortsätta till våren. Om du är intresserad av att vara med och ge förslag eller delta i arbetet, skicka ett mail till inger@bjorkslingan.se.