Uppdatering januari

Skrivet 2018-01-31
Innehåll:
1) Nya tider för tvättstugan
2) Överklagan angående studenthus
3) Föreningens avtal med Com Hem löper ut inom kort
4) Vill du vara med och påverka utseendet på innergårdarna
5) Datum för årsmöte
6) Ovk – ventilationskontroll pågår
7) Uppdaterad hemsida

1) Nya tider för tvättstugan

Tvättstugans öppettider kommer att förkortas under lördagar och söndagar. Första passet kommer att börja klockan 10 istället för klockan 7 för att inte störa grannarna som bor över tvättstugan. Förändringen kommer att genomföras från den 1:a mars.


2) Överklagan angående studenthuset

Under årsmötet 2017 beslutades det att föreningen skulle överklaga detaljplanen för att bygga studentbostäder på tomten angränsande föreningen med hjälp av föreningens jurist på SBC. Ärendet har nu beretts och alla som har överklagat har fått 14 dagar att inkomma med mer information. Styrelsen har kopplat in juristen för att se vad nästa steg är i processen.


3) Föreningens avtal med Com Hem löper ut inom kort

När föreningen bildades så var ett av villkoren att vi skulle överta ett avtal som Svenska Bostäder slutit med Com Hem. Avtalet har kostat föreningen 46.000 kr/år och har haft 5 års uppsägningstid. Till den 30:e juni löper avtalet äntligen ut. De boende som fortfarande använder Com Hems tjänster uppmanas att ta kontakt med Com Hem för att höra om de kommer fortsätta leverera era tjänster till er eller ej. För de som inte använder Com Hem men vill ha tv eller bredband så har föreningen ett fördelaktigt avtal med Bredbandsbolaget. För tv kan man även ha en bordsantenn.

4) Vill du vara med och påverka utseendet på innergårdarna

Även om det fortfarande är vinter så går vi mot ljusare tider och vår, och då kommer arbetet med upprustningen av innergårdarna att fortsätta. Är du intresserad av att vara med och påverka utseendet så skicka ett mail till Inger på inger@bjorkslingan.se så bjuds du in till kommande möte.


5) Datum för årsmöte

Datum för årsmötet är preliminärt satt till onsdagen den 16:e maj kl:18.30. Mötet äger rum i utrymmet utanför tvättstugan. Mer info kommer när mötet närmar sig. Nya personer sökes till styrelsen, kontakta valberedningen om du vill veta mer, nominera en granne eller dig själv. De nås på valberedningen@bjorkslingan.se.


6) Ovk – Ventilationskontroll pågår

Obligatorisk ventialtionskontroll pågår i fastigheten, alla boende ska ha fått information i sin brevlåda. För eventuella frågor kontakta Ferhat Kayhan på 070-951 93 01.


7) Uppdaterad hemsida

Hemsidan har fått uppdaterad struktur och information. Man kan bland annat hitta en flik med vanliga frågor från boende, en flik för nyinflyttade och en för vanliga frågor från mäklare. Styrelsen vill särskilt tacka föreningsmedlemmen Erika Heineman för hennes hjälp.

Säg till om det är någon information ni saknar på hemsidan!