Sökes: nya personer till styrelse och valberedning

Skrivet 2018-04-26
Sökes: nya personer till styrelse och valberedning

Nu närmar det sig årsmötet och föreningen söker nya personer som vill engagera sig i valberedning eller styrelse.

Nya styrelseledamöter sökes

Styrelsen har möte ungefär en gång i månaden på kvällstid. Då föreningen är stor och har god ekonomi så anlitas fastighetsförvaltare för att sköta den löpande verksamheten och skötseln så som bokföring, utföra förbättringsarbetet i fastigheten etc. Styrelsens uppgift är att ha en överblick, prioritera vad vi ska utveckla i föreningen, bidra med kloka tankar eller nya idéer. Det är ett bra sätt att lära känna dina grannar samt påverka din boendesituation. Vill du exempelvis måla om fastigheten eller behålla nuvarande avgiftsnivå?

Bo och Björn har gjort ett fantastiskt jobb, nu är det dags för dig att bidra!

Till detta möte kommer Björn och Bo att avgå från styrelsen. Björn har suttit med i styrelsen sedan föreningen bildades och Bo har i många år varit ordförande i föreningen och de har båda stått för en kontinuitet och starkt bidragit till att vi har en sådan stabil förening som vi har idag. Nu är det dags för andra föreningsmedlemmar att bidra!

Vem kan gå med?

Alla passar i styrelsen och vi behöver många olika kompetenser och perspektiv. Är du händig och kan ha synpunkter på hur våra hantverkare sköter sina uppdrag? Har du en förståelse för ekonomi eller projektledning? Gillar du växter och estetik? Det finns behov för alla.

Kontakta valberedningen@bjorkslingan.se

En valberedning behövs

Minst lika viktigt för föreningen är en valberedning. De träffas några gånger innan årsmötet för att prata ihop sig hur de ska arbeta och kontakta intresserade kandidater. Nuvarande valberedning har suttit i flera jobb och gjort ett bra arbete men ska nu avsluta sitt uppdrag. Är du intresserad av att vara med? Kandidera under årsmötet eller maila valberedningen@bjorkslingan.se eller styrelsen@bjorkslingan.se för intresseanmälan.