Nyhetsbrev Brf Björkslingan oktober 2022

Skrivet 2022-10-06

Innehåll:

 1. Miljöstation borttagen 
 2. Avgift för andrahandsuthyrning 
 3. Stamspolning 
 4. Städdag 13/11
 5. Odlingslådor – märk med namn och inget matavfall 
 6. Porttelefonerna på Simrishamnsvägen
 7. Egna initiativ och engagemang 

_______________________________________________________________________

 1. Miljöstation borttagen 

Miljöstationen på Malmövägen mittemot Direkten är borttagen. Ni hittar närmaste på Karlskronavägen nära Malmövägen.

 1. Avgift för andrahandsuthyrning 

Efter årsskiftet kommer föreningen ta ut en avgift när man hyr ut i andra hand. Avgiften kommer vara 10% av ett prisbasbelopp, vilket 2023 innebär ca 438 kr/månad. Avgiften gäller andrahandsuthyrning med start 2023-01-01 eller senare.

 1. Stamspolning

På fredag den 7/10 mellan klockan 08.00–15.00 är det återbesök för de som missade stamspolningen förra gången. Detta har redan aviserats till de som är berörda men vi i styrelsen vill påpeka att det är viktigt att detta blir gjort då det även påverkar era grannar. 

Om ni ej har möjlighet att vara hemma kan nycklar lämnas till personal kl. 8.00 på Simrishamnsvägen 1 den aviserade dagen. 

 1. Städdag 13/11

Varmt välkomna att delta på årets höststäddag söndag den 13/11! Inbjudan kommer aviseras i trappuppgångarna. Om ni redan nu har idéer på vad vi kan göra får ni gärna skriva till oss på styrelsen@bjorkslingan.se

 1. Odlingslådor – märk med namn och inget matavfall 

Till er som har odlingslådor på innergården, ni behöver märka upp dem med era namn. Vi vill även påpeka att det inte är okej att slänga matavfall och använda dem som kompost, detta orsakar en otrevlig lukt och kan locka fram skadedjur. 

 1. Porttelefonerna på Simrishamnsvägen

Vi har tyvärr problem med porttelefonerna på Simrishamnsvägen då den ATA-box som styr hela huskroppen verkar ha gått sönder. En lösning är på gång men det kommer att ta några dagar, så var medveten om detta om ni väntar besök eller leveranser.

 1. Egna initiativ och engagemang 

Stort tack till alla er som engagerar er i vår förening genom att exempelvis skicka förslag, vara med i trädgårdsgruppen eller bidra till en god grannsämja. Vi vill uppmana till engagemang! Några kanske exempelvis vill ordna en gårdsfest, måla om i cykelförråden eller en loppis?

Vi kan bidra med finansiering och kommunikation kring förslag som gynnar alla våra medlemmar!