Utemiljö och sophantering

Trädgårdsgruppen

Trädgårdsgruppen består av ett gäng glada entusiaster som vill göra det lilla extra för att vi ska få en trivsam omgivning. Om du också vill vara med och bidra eller vill veta mer så är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss via mail: tradgardsgruppen@bjorkslingan.se.

Återvinning

Vi har alla ett ansvar att värna om naturen. Lika naturligt som det är att köpa varor i butik och bära hem dem är det att ta hand om de sopor som blir kvar. Närmsta återvinningsstation finner du vid däckverkstaden nere vid tunnelbanan. Där finns kärl för glas, tidningar, plast och metallburkar.

Närmsta återvinningscentral finns på Bussens Väg 2 i Enskede vid Årstafältet eller på Kvicksundsvägen 16 i Bandhagen vid Högdalens industriområde. Där slänger du grovavfall, elavfall eller farligt avfall. Ska du enbart slänga batterier, färgburkar eller trasiga glöd- eller energilampor kan du istället åka till någon av Miljöstationerna för farligt avfall. De som ligger närmst finns på Preem, Arenavägen 87 eller ICA, Skarpnäcks allé 24. Du kan också använda dig av Mobila miljöstationen som kommer till Björkhagen några gånger om året. Få avisering till din mobil via stockholmvattenochavfall.se.

Hushållssopor och matavfall

Dina hushållssopor slänger du i de nedgrävda sopkärlen utomhus. Det finns tre stycken och de är placerade på följande platser: mellan Halmstadsvägen 46 och 48, utanför Simrishamnsvägen 7 och Svalövsvägen 8. Matavfall slänger du i de gröna plasttunnorna. Påsar till matavfall hittar du i utrymmet utanför tvättstugan.