Nyhetsbrev november 2021

Skrivet 2021-11-28
  1. Tack för en väl genomförd städdag 

Tack till alla medlemmar som dök upp på höst-städdagen. Vi hann beta av en gedigen “att göra-lista” och sopa bort löv från samtliga hårda ytor samt umgås med god fika och grillning. 

  1. Utebelysning 

Ny utebelysning är nu på plats och vår utemiljö är därmed mer säker. Dock är ljuset starkt och sprider sig in i vissa lägenheter, detta är någon vi jobbar på att åtgärda. 

  1. Installation av temperaturgivare 

Temperaturgivare håller nu på att installeras i våra fastigheter och det ska bli intressant att följa utvecklingen när vi nu går in i vintern. Målet är att kunna effektivisera vår energianvändning och få bukt med för kalla och för varma temperaturer i lägenheterna. Det finns några temperaturgivare kvar till Svalövsvägen och Halmstadsvägen. Om du bor där och är nyfiken på att följa temperaturen i din lägenhet, maila till erika.k@bjorkslingan.se.

  1. Matavfall 

På senaste styrelsemötet beslutades det att fortsätta med sortering av matavfall tillsvidare. Tack alla ni som skickat hejarop och kloka synpunkter! Vi har minskat vår mängd hushållssopor med 25-30%, bravo! 

För att insamlingen fortsatt ska fungera bra, och för att undvika felsortering och minimera lukt är det viktigt att följa råden som finns. Läs gärna igenom tips via länken. 

https://www.stockholmvattenochavfall.se/matavfall/tips/tips-for-koket-och-karlet/hanteringstips/#false

  1. Gräsmattor 

Gräsmattorna är äntligen återställda med ny jord och mer gräsfrön. Vi ser fram emot en kommande vår och sommar med växande gräsmattor. 

  1. Råttor

Vi har haft problem med råttor i samband med bygget av de nya studentbostäderna. Anticimex har efter flera tillfällen nu fått bukt med denna problematik och förhoppningsvis kommer det inte längre att utgöra ett problem. De råder oss alla att vara försiktiga med fågelmatningen, eftersom rester som hamnar på marken kan locka till sig råttor.  

  1. Motioner 

Vi vill uppmana er att skicka in motioner för att ta upp på nästa årsstämma. 

  1. Engagera er 

Stort tack till alla er som engagerar er i vår förening genom att exempelvis skicka förslag, vara med i trädgårdsgruppen eller bidra till en god grannsämja. 

Vi vill fortsätta uppmana till engagemang. Några kanske exempelvis vill måla om i cykelförråden, starta en festkommité eller någon form av gruppaktivitet. Vi kan bidra med finansiering och kommunikation kring förslag som gynnar alla våra medlemmar!