Välkommen till Brf Björkslingan!

På denna sida finns några viktiga informationsbitar riktade till dig som nyinflyttad. Utöver denna sida rekommenderar vi att du läser:

Information från styrelsen

Styrelsens kommunikation och information sker enligt dessa kontaktvägar:

  • Hemsidan – All information läggs ut som nyheter på denna hemsida.
  • Lappar i entréer – Vid viktigare ärenden sätter styrelsen upp lappar på entrédörrarna.
  • Utdelning av informationsblad – Vid ett fåtal ärenden sker informationsspridningen via lapputdelning i brevlådan.
  • Nyhetsbrev – Anmäl dig till föreningens nyhetsbrev via hemsidan så får du utskick med aktuell information om föreningen.

Bostadsrättstillägg på försäkringen

I BRF Björkslingan så ingår bostadsrättstillägget i föreningens försäkring. Det innebär att man som boende tecknar en hemförsäkring men inte behöver lägga till ett bostadsrättstillägg. Varje Brf-ägare är själva ansvariga att hemförsäkring finns. Se även information under Vanliga frågor – Försäkringsärenden.


Namnskyltar

Ändring av namnskyltar anmäls till fastighetsskötaren (Nabo) via ”felanmälan”, felanmalan@bjorkslingan.se. Namnskyltar sitter i entré och på dörren. Namnskyltsändring genomförs på fastighetsteknikers nästa rondering vilket sker en gång i veckan.


Bredband och TV

Fastigheten har bredband med gruppavtal via Ownit. Kontakta dem och hänvisa till Brf Björkslingan. Avgiften för bredband ingår i lägenhetens månadsavgift och är specad på din faktura. Det är även via Ownit du kan beställa TV-abonnemang. Detta ingår dock inte i gruppavtalet utan är något du väljer till på egen hand.

Där tidigare ägare ej velat låta dra in fiber i lägenheten bekostar ny ägare denna dragning.


P-plats och garage

Föreningen har 7 garageplatser. För att ställa dig i kö kontakta Nabo på 010-288 00 27 kl. 8–11, avgifthyra@nabo.se eller inlogg via intranätet med Bank-ID på nabo.se. Parkering på föreningens gårdar är förbjuden.

Läs mer under Vanliga frågor – P-plats och garage.


Elavtal

El-avtal får varje enskild innehavare av bostadsrätt skaffa. Det finns en sida elskling.se där ni kan få hjälp att välja leverantör.


Tvättstugan

Föreningens tvättstuga ligger på Svalövsvägen 2. Du bokar tvättiden genom att använda samma ”plupp” som till portarna.


Renovering

Om du ska renovera något i lägenheten måste detta ansökas om via styrelsen. Blankett hittar du under dokument.

För mer information, läs under rubriken Renovering på sidan Vanliga frågor.


Ventilation och köksfläkt

Huset har självdragsventilation. Det innebär bland annat att man inte får koppla in en köksfläkt till föreningens ventilationssystem. Läs mer om självdrag här.