Välkommen till Brf Björkhagen!

På denna sida finns några viktiga informationsbitar riktade till dig som nyinflyttad. Utöver denna sida rekommenderar vi att du läser:

Information från styrelsen

Styrelsens kommunikation och information sker enligt dessa kontaktvägar:

  • Hemsidan – All information läggs ut som nyheter på denna hemsida.
  • Lappar i entréer – Vid viktigare ärenden sätter styrelsen upp lappar på entrédörrarna.
  • Utdelning av informationsblad – Vid ett fåtal ärenden sker informationsspridningen via lapputdelning i brevlådan.
  • Nyhetsbrev – Anmäl dig till föreningens nyhetsbrev via hemsidan så får du utskick med aktuell information om föreningen.

Bostadsrättstillägg på försäkringen

I BRF Björkslingan så ingår bostadsrättstillägget i föreningens försäkring. Det innebär att man som boende tecknar en hemförsäkring men inte behöver lägga till ett bostadsrättstillägg. Varje Brf-ägare är själva ansvariga att detta finns.


Namnskyltar

Ändring av namnskyltar anmäls till fastighetsskötaren (Energibevakning) via ”felanmälan”, felanmalan@bjorkslingan.se. Namnskyltar sitter i entré och på dörren. Namnskyltsändring genomförs på fastighetsteknikers nästa rondering vilket sker en gång i veckan.


Bredband och TV

Fastigheten har fiber och de boende gratis kan koppla upp sig genom Telenor. Den boende kontaktar själv Telenor, har man ingen router sedan tidigare skickar de ut en gratis, tel 0770-777 000. Det är även via Telenor (eller en bordsantenn) man kan få TV.


P-plats och garage

Föreningen har 7 garageplatser och applicerar parkeringskö. Räkna med lång väntetid. För att ställa dig i kö kontakta kontakta SBC:s kundtjänst på 0771-722 722. De har öppet kl. 07.00-21.00 alla vardagar. Du kan också mejla dem på: kundtjanst@sbc.se. Parkering på föreningens gårdar är förbjuden.


Elavtal

El-avtal får varje enskild innehavare av bostadsrätt skaffa. Det finns en sida elskling.se där ni kan få hjälp att välja leverantör.


Tvättstugan

Föreningens tvättstuga ligger på Svalövsvägen 2. Du bokar tvättiden genom att använda samma ”plupp” som till portarna.


Renovering

Om du ska renovera något i lägenheten måste detta ansökas om via styrelsen. Blankett hittar du under dokument.


Ventilation och köksfläkt

Huset har självdragsventilation. Det innebär bland annat att man inte får koppla in en köksfläkt till föreningens ventilationssystem. Läs mer om självdrag här.