Intervju med två styrelseledamöter

Skrivet 2018-04-26

För dig som är nyfiken på styrelsens arbete har Valberedningen intervjuat två medlemmar från Styrelsen där de fått ge sin bild av deras uppdrag. Peder Eriksson har suttit i styrelsen sedan Brf-Björkslingans bildande 2009 och Theresia Silander Hagström tillkom våren 2016.

Vad var det som gjorde att du ville bli styrelseledamot?

Peder: När SB lämnade över. Jag ansåg att mycket hade blivit försummat. Theresia: Jag gick med i styrelsen när jag flyttade in i föreningen. Det har varit ett bra sätt att lära känna fler grannar vilket jag tycker är mysigt, det blir som ett community som tar hand om varandra. Frågorna som styrelsen arbetar med tycker jag också är viktiga, det som styrelsen fattar beslut om påverkar vilken avgift jag som boende ska betala, hur det ser ut där vi bor och i övrigt hur ”smidigt” jag upplever mitt boende.

Nämn något som du bidragit med i ditt styrelsearbete

Peder:Mitt första projekt var att el-sanera båda husen på Svalövsvägen, sedan har det rullat på med många projekt efter det. Mitt senaste är nog sopbehållarna, tror jag?Theresia: Jag har skött föreningens kommunikation med våra jurister, uppdaterat hemsidan och tillsamman med Inger Lindberg varit med och utvecklat gårdarna, exempelvis vilka leksaker och växter vi skulle köpa in.Inter

Vad tycker du har varit det roligaste med ditt arbete i styrelsen?

Peder:Alla fina vänner som varit, och nuvarande, i styrelsen. Även den goda insikten att våra projekt har varit befogade och att det blivit bra. TheresiaAtt lära känna de andra i styrelsen och fler grannar överlag samt att se till att projekt som jag tycker är viktiga för föreningen prioriteras.