Nu kan vi sortera matavfall!

Skrivet 2021-01-23

På stämman 2020 beslutade vi att vi om möjligt ska börja sortera vårt matavfall. Nu är soptunnorna på plats och under lördagen 23 januari delades en sopkorg ut till alla lägenheter med slaskpelle och information om vad som kan slängas i matavfallspåsarna.

Påsarna med matavfall slängs i matavfallskärl som är placerade intill de nuvarande kärlen för hushållssopor.

Fler matavfallspåsar kan du hämta i utrymmet utanför tvättstugan.

Se till att inte överfylla påsen så att du kan försluta den väl, på så sätt minskar risken för lukt!

För att utsorteringen av matavfall ska fungera så bra som möjligt och ge oss lägre kostnader för sophämtning är det viktigt att alla gör rätt. Läs därför igenom informationshäftet från Stockholm stad noga. Det är viktigt att alla som bor i huset tar del av informationen och du som är bostadsrättsinnehavare eller förstahandshyresgäst ansvarar för att alla som bor i din lägenhet (övriga familjemedlemmar, inneboende, andrahandshyresgäster m.fl.) tar del av informationen och sorterar ut matavfallet på rätt sätt

För att kunna göra biogas och biogödsel av matavfallet får det inte vara blandat med förpackningar eller annat hushållsavfall. Om det ligger felaktigt material i matavfallskärlen sker ingen tömning och föreningen får extra kostnader för ny hämtning.   

Hämtning och risk för lukt

Hämtningarna sker varje fredag. För att undvika lukt är det därför bra att tänka på att kanske inte slänga t.ex. räkskal som luktar mycket i sopkärlen på en lördag. Vi har alltid möjlighet att beställa extra hämtning, men det är framför allt ämnat för fulla kärl.

Med vänlig hälsning,

Dina grannar i styrelsen