Injustering av värmesystemet – viktig information till alla boende!

Skrivet 2023-09-07

På årsmötet i våras berättade vi att det under året kommer att ske en injustering av värmen i alla våra lägenheter, och nu har det dragit igång!

Vi har de senaste åren upplevt problem med att värmen fördelas ojämnt mellan lägenheterna i våra fastigheter, så att några fått onödigt varmt och måste vädra, medan andra frusit på alltför få grader. Under utredningen av det här problemet har det visat sig att våra nya underhållscentraler behöver just underhållas, och att alla ventiler och termostater i lägenheter och allmänna utrymmen behöver både bytas ut och injusteras.

Eftersom värmesystemet måste tömmas helt medan injusteringen sker och det blev kallare nätter snabbare än beräknat, har vi nu med hjälp av entreprenörerna Rörknektarna och Driftex rivstartat projektet så att ni ska få så få frusna nätter som möjligt under processen.

De två senaste veckorna har man gått igenom underhållscentralerna i alla fastigheter. Lägenheterna på Simrishamnsvägen är först ut att få nya ventiler och termostater vilket sker i vecka 37. Samma dag som dessa byts ut sker också en injustering. Detta betyder att Rörknektarna/Driftex behöver kunna komma in i din lägenhet två gånger under samma dag.

Eftersom hela värmesystemet måste tömmas på vatten under injusteringen är det mycket viktigt att de kan komma in i lägenheterna. Om de inte kan komma in i EN lägenhet, kan hela systemet behöva tömmas igen och ALLA lägenheter i trappuppgången få besök igen. Varje bom blir en extra kostnad för hela föreningen.

Alla lägenheter på Simrishamnsvägen ska ha fått en avisering, och aviseringar kommer också att delas ut i lägenheterna på Halmstadsvägen och Svalövsvägen så snart Rörknektarna/Driftex vet vilket datum de kan börja – målet är att aviseringen ska skickas ut ca en vecka innan.

Som vanligt kommer man att kunna lämna sin nyckel utanför porten samma dag som byte och injustering ska ske. Om du behöver hjälp med någon annan lösning, kontakta Driftex så försöker de se till så att det funkar. Om du vet eller misstänker att någon granne inte är hemma, kanske inte förstår informationen i aviseringen, eller på annat sätt kan missa hembesöket, gör du både dig själv och dem en stor tjänst genom att meddela antingen Driftex eller oss i styrelsen så att vi kan försöka få kontakt med hen. Extra tömningar av systemet är inte bara besvärligt utan också kostsamt för oss alla i föreningen.

Följande datum gäller för Halmstadsvägen och Svalövsvägen. Om du bor på Simrishamnsvägen och inte har fått besök, kontakta genast Driftex för besök 17 eller 18 oktober – se kontakt nedan.

Halmstadsvägen 44-46
Vecka 40 Måndag 
2a Oktober 

Halmstadsvägen 48-50
Vecka 40 Tisdag
3e Oktober 

Svalövsvägen 2-6
Vecka 40 Onsdag-Torsdag 
4e och 5e Oktober 

Svalövsvägen 8-12
Vecka 41 Måndag-Tisdag 
9e och 10e Oktober  

Kontakt på Driftex: Pierre, tfn: 070-225 47 47, tis-fre kl. 07.00-09.00.

Styrelsen: styrelsen@bjorkslingan.se

Vi vill passa på att tacka er som med hjälp av temperaturpuckar har samlat in data till oss i sina lägenheter, de har givit oss mycket värdefullt underlag i utredningen!