Värmesystemet – första fasen är i mål!

Skrivet 2023-10-11

Nu är snart första fasen klar av projektet att förbättra fördelningen av värme i våra lägenheter! Denna vecka blev vi (så gott som) klara med den femte och sista av våra fastigheter. Tack alla ni som har varit hemma eller fixat med överlämning av nycklar på olika sätt!

Ni som har missat er tid hittills kommer att få besök den 17 och 18 oktober då vi kör en uppsamlingsrunda.

Om du inte har kontaktats av oss, snälla mejla oss så fort som möjligt på felanmalan@bjorkslingan.se!

Det som händer nu – rengöring av systemet

De kommande veckorna kommer vattnet i våra värmesystem att filtreras så att smutsen som gör undercentralerna mindre effektiva rensas bort. Värmesystemet är alltså igång, men mest för att se till att det spolas rent.

Den grå plastplugg som nu temporärt sitter på våra element istället för termostater kan användas för att grovt justera värmen, men undvik helst att slå av värmen helt eftersom vattnet ska flöda igenom alla radiatorer för att filtrera bort partiklar.

Om du har för varmt eller för kallt i lägenheten efter denna första fas, prova först att skruva på plastpluggen. Skulle ett element vara helt kallt, vänligen mejla felanmalan@bjorkslingan.se.

Andra fasen – nya termostater och injustering

När hösten börjar övergå till vinter och vi har haft några dagars minusgrader är det dags för den andra fasen. Då blir det ett till besök, då vi får nya termostater, temperarturer mäts och injusteringen av alla element sker. Målet är att alla lägenheter ska få en behaglig värme från respektive fastighets undercentral.

Exakt när denna andra fas kommer att ske beror på vädret, och på det faktum att det är fler föreningar än vår som väntar på samma slags injustering. Därför kommer det bli svårt att avisera om detta i god tid. Om du vet att du kommer att vara bortrest under en längre tid nu i vinter, hör gärna av dig till styrelsen@bjorkslingan.se innan du åker så att vi kan hjälpa till med nyckelöverlämning ifall andra fasen skulle inträffa medan du är borta.