Nyhetsbrev Brf Björkslingan Mars 2024

Skrivet 2024-03-24

1. Städdag 20 april 
Nu är det dags att förbereda vår utemiljö inför våren och sommaren, med efterföljande fika och korvgrillning! Vi tar ett gemensamt tag och sopar av gångar, plockar skräp, krattar bort löv samt ställer ut utemöbler. Det kommer att finnas en åtgärdslista med punkter att ta sig an. 

På grund av föreningens tidigare höga kostnader för återvinning, kommer det INTE finnas möjlighet att slänga farligt avfall (färg, kemikalier, batterier, etc), elavfall samt vitvaror. Vänligen respektera detta 
Container för grovsopor samt BIG BAG för kompost kommer att finnas. 

Inför städdagen vill vi gärna ha förslag på diverse olika åtgärder som vi skulle kunna göra på städdagen. Mejla era förslag till styrelsen@bjorkslingan.se

Lördagen den 20 april kl 10:30–13:30 
– samling utanför tvättstugan 10.30. 

Hör du en glad trudelutt i kvarteret? Då är Returrundan på plats och tar emot grovavfall, miljöfarligt avfall och saker till återbruk. Datum och tider för Björkhagen – Halmstadsvägen 41/Höganäsvägen: 
Söndag 5 maj, klockan 11-12
Söndag 9 juni, klockan 11-12
Söndag 6 oktober, klockan 11-12
Söndag 10 november, klockan 11-12

2. Motioner senast 7 april 
Medlem som önskar få en fråga behandlad vid föreningsstämman skall anmäla detta senast den 7 april, 2024. Motioner/förslag inkomna efter detta datum kommer ej att tas i beaktande. 

Skicka motionen till styrelsen@bjorkslingan.se eller lägg den i föreningens brevlåda vid tvättstugan. För att motionen ska vara giltig måste den innehålla medlemmens namn, adress, lägenhetsnummer (det ni hittar på er dörr) och datum. 

3. Elavbrott 3 april
Den 3 april kommer strömmen att brytas kortare perioder under tiden 08:00-12:00. Elanläggningen ska betraktas som strömförande hela tiden eftersom strömmen slås på igen utan förvarning, så inga andra elarbeten bör ske under samma tid.

Det som sker då är en inventering av våra elanläggningar som vi som brf har laglig skyldighet att låta utföra.

4. Radonmätning 
Upphämtning av radondosorna kommer ske måndag 25/3 kl 9-12. Man kan vara hemma eller hänga dosorna på handtaget i en påse. Det går även bra att mejla dem om man inte hittar vart de är. I trapphusen finns en avisering med bilder på hur de ser ut. 

5. Nycklar till sopkärlen 
I februari installerades nyckellås vid våra sopkärl. Detta har fungerat bra och vi är mycket nöjda med att komma till bukt med problemet att obehöriga slänger diverse otillåtna sopor i våra kärl. 

6. Information från valberedningen i BRF Björkslingan
Nu är det snart vår och då är det dags att hitta nya medlemmar till föreningens styrelse! 

Det ska vara roligt!

Alla vi i valberedningen har tidigare suttit i styrelsen genom åren och vi kan intyga att det är både givande, lärorikt och roligt. Känslan av delaktighet ökar, du lär känna fler grannar, du blir bekant med alla fastigheter i föreningen och du gör en riktig insats i den förening du bor i, samt är med och påverkar olika beslut i din förening.

Vi tror och hoppas att ni är många därute som är villiga att hjälpa till med detta viktiga arbete – utan styrelse ingen förening! Du behövs!

Det är många i vår nuvarande styrelse som har tjänstgjort i många år. Viktigt att tänka på är stabilitet i styrelsen långsiktigt men även att rotation av medlemmar sker så att nya tankar, idéer och perspektiv får genomslag. Det kommer att gynna oss alla. 

Du behöver inga direkta förkunskaper – men du drivs av att jobba i team, har ett gott humör och omdöme samt ser till föreningens bästa och inte till din enskilda lägenhet/fastighet. Styrelsen arbetar för hela föreningens bästa och har bland annat ansvar för att föreningen håller en god ekonomi långsiktigt. Styrelsemöten äger rum cirka 10 gånger per år. Vi är en relativt stor förening och har sedan ett antal år ett väl etablerat samarbete med vår tekniska- och ekonomiska förvaltare Nabo, det underlättar enormt för styrelseuppdraget.

Vi i valberedningen kommer också att hålla informationsträffar då du som är intresserad kan träffa oss och ställa frågor. Vi återkommer om datum för dessa. 

Kontakta oss redan idag på valberedningen@bjorkslingan.se så kan vi berätta mer 

Allt gott! 
Camilla, Mikael och Erika