Nyhetsbrev Brf Björkslingan September 2023

Skrivet 2023-09-25
  1. Värmesystemet

Det underhåll av värmesystemet som vi aviserade om på årsmötet i våras är nu igång, och det innebär att alla lägenheter ska få nya ventiler och termostater till sina element.

Observera att det är extremt viktigt att släppa in entreprenören så att de kan genomföra sitt uppdrag – varje bom innebär en extra kostnad för oss alla i föreningen och besvär för dina grannar som får värme från samma stam. Du riskerar dessutom att stå utan värme då dina element är tömda på vatten! 

En avisering som med exakta datum för besök och vad detta innebär kommer att delas ut i din brevlåda några dagar innan besöket. Datum för Halmstadsvägen och Svalövsvägen ser du på hemsidan. Om du bor på Simrishamnsvägen och inte har fått besök, kontakta genast Driftex! Kontaktuppgifter finns tillsammans med mer information på webbplatsen.

  1. Renovering av ateljéfönster och garageportar

Arbetet med renoveringen av ateljéfönsterna är nu igång och kommer sedan att följas med ommålning av garageportarna. De som är direkt berörda kommer att få mer detaljerad information inför starten.

  1. Hjärtstartare 

Föreningens hjärtstartare sitter på väggen utanför tvättstugan. Dörren till tvättstugan kan numera öppnas med blippen dygnet runt. 

  1. Blippar 

Alla ska ha fyra blippar till sin port, om du ej har det är de på vift! Kontakta Nabo för att få dem spärrade på felanmalan@nabo.se. Detta kostar inget är varje medlems eget ansvar! De uppgifter som Nabo behöver beror på hur gammal blippen är: vissa (äldre) har en siffra (typiskt 1-4), de nyare har längre sifferkoder. 

  1. Bänkbord

Nya bänkbord är inhandlade och kommer att monteras ihop under vår gemensamma städdag. Efter det kommer de att fördelas mellan våra fastigheter. 

  1. Problemen med portarna på Simris

Boenden på Simrishamnsvägen har på sistone upplevt problem med elektroniska portsystemet, vilket beror på problem hos vår leverantör. Detta är självklart inte acceptabelt och håller på att utredas. 

  1. Städdagen den 11/11 

Lördagen den 11 november är det dags för årets höststädning! Det bjuds på varmkorv, saft och kaffe. Vi vill redan nu be er om förslag om speciella önskemål, förslag på förändringar på våra gårdar, osv. Mejla era förslag till styrelsen@bjorkslingan.se